Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Πορεία το Σάββατο, 11/4

Το Σάββατο, 11/4 μαζευόμαστε όλοι 12:00 στη Νομαρχία Ιωαννίνων, για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στα φασιστικά ιδεώδή, που τείνουν να κατακλύσουν τα σχολεία της πόλης μας και στους εκπαιδευτικούς που ενθαρρύνουν τη ναζιστική προπαγάνδα με την αδράνειά τους.

Να είστε όλοι εκεί

3 σχόλια:

  1. ωραια... καθε προσπαθεια απεναντι σε καθε ειδους φασισμο ειναι σωστή.... αλλά ποιος κρινει τι ειναι "φασιστικό ιδεώδες"; κ γιατι δε μιλας συγκεκριμενα; πως οι εκπαιδευτικοι "ενθαρρύνουν τη ναζιστική προπαγάνδα"; κ εγω μαθητης ειμαι αλλα δεν βλεπω κατι τετοιο!!!
    κ επισης ποιος θα κρινει τι θα πιστεψει ο καθε ενας κ θα το κρινει φασιστικο; εσεις γιατι να μην ειστε φασιστες αφου δεν επιτρεπεται την επιλογη καποιας ιδεολογιας απ τους μαθητες... γιατι να εισαι εσυ ο κριτης;
    κ γιατι να μην κρινεται φασιστικη η προσπαθεια "αρσης" του αγαλματος του πύρρου... κ αυτο φασισμο το λεω εγω... κόκκινο φασισμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνώ στο ότι το θέμα του ποιος θα ενδύεται το μανδύα του κριτή είναι φοβερά λεπτό... αλλά όχι στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής... για του λόγου το αληθές σε παραπέμπω στο http://molossoi-idees.blogspot.com/ , ώστε να διαπιστώσεις ποιο είναι το ιδεολογικό τους υπόβαθρο. Ακόμη, αν παρακολουθείς τις πρακτικές τους και τις ανάρμοστες δράσεις που αποδίδονται στη Χρυσή Αυγή, δεν θα έπρεπε να απορείς με την " εύκολη " χρήση του όρου. Συγκεκριμένα, σε τρία σχολεία της πόλης μοιράστηκαν φυλλάδια ανεμπόδιστα και ειδικότερα σε ένα από τα τρία υπάρχει και καθηγητής που με τις ακροδεξιές κορώνες του στέλνει τα παιδιά προς τα εκεί. Γενικότερα εμείς την πιο έντονη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής στα σχολεία την διαπιστώσαμε από την αρχή της χρονιάς.
    Εμείς κρίνουμε ως άκρως επικινδυνη αυτή τη διείσδυση για ευνόητους λόγους και θελήσαμε να πράξουμε τα δέοντα. Αν για σένα είμαστε φασίστες επειδή δεν γουστάρουμε να προπαγανδίζεται ο ρατσισμός και ο φασισμός ελεύθερα κι ωραία στα σχολεία, ναι ,λοιπόν, είμαστε φασίστες.
    Τώρα, όσον αφορά την απόφαση κάποιων να ρίξουν το άγαλμα τη σεβόμαστε, αλλά την αντιμετωπίζουμε κριτικά καθώς σαν ιδέα δεν απηχεί σε μεγάλα κομμάτια του τοπικού πληθυσμού, αν και σωστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή