Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

ΕΞΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Είναι γνωστό πως γενικά σε εποχές σαν και τη σημερινή, όπου έχουν δημιουργηθεί σημαντικά κενά εξουσίας, βρίσκουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τη δράση τους “ ύποπτες “ ομάδες και να καλλιεργήσουν ανεμπόδιστα τη νοσηρότητά τους βλάπτοντας το κοινωνικό σύνολο. Ειδικότερα για την περιοχή μας, η γεωπολιτική της θέση και το ιστορικό της προηγούμενο - θέμα Β.Ηπείρου - αποτελούν συχνά αφετηριακό σημείο και λαβή για την εθνικιστική συσπείρωση. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα παρατηρήσαμε μια έντονη κινητικότητα και δραστηριότητα εκ μέρους της Χρυσής Αυγής, η οποία άρχισε να μας ενοχλεί όταν πέρασε στη σφαίρα της ανοιχτής προπαγανδιστικής πολιτικής. Συγκεκριμένα, μάθαμε για τη στρατολόγηση συμπολιτών μας μαθητών και ακόμη είδαμε με τα μάτια μας μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης να επιχειρούν μια απροκάλυπτη εθνικιστική/φασιστική προπαγάνδα σε κεντρικά σχολεία της πόλης, χωρίς να εμποδίζονται ή να συναντούν την αντίδραση του εκπαιδευτικού προσωπικού των σχολείων αυτών. Τέλος, τους είδαμε ξανά να οργανώνουν εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης, χωρίς να βιώσουν την αποδοκιμασία της κοινής γνώμης παρά μόνο μιας μερίδας νέων που συγκρούστηκε μαζί τους, κάτι που για μας δεν αποτελεί την ιδανική οδό.

Θα δείτε πως το κείμενο αυτό το υπογράφει η Νεανική Πρωτοβουλία και εύλογα θα αναρωτηθείτε περί τίνος πρόκειται. Είμαστε μια παρέα νέων ανθρώπων, πολιτικά ενεργών θέλουμε να πιστεύουμε που στοχεύουν σε εξωκομματική πολιτική δράση. Επιθυμούμε αρχικά τη σύσταση κάποιων πυρήνων συζήτησης και δράσης, με σκοπό την πολιτική ενεργοποίηση και συνειδητοποίηση κυρίως των συνομηλίκων μας. Απώτερα, θα θέλαμε μέσω μαζικών κινητοποιήσεων συλλογικού χαρακτήρα να επεμβαίνουμε στα όσα κοινωνικά και πολιτικά στρεβλά φαινόμενα παρατηρούμε και κρίνουμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε.

Ως πρώτη μας ενέργεια ορίσαμε την οργάνωση πορείας στις 11 Απρίλη, με την οποία θέλουμε να δείξουμε την αντίδρασή μας στα φασιστικά ιδεώδη, που τείνουν να κατακλύσουν την πόλη μας. Αντιδρούμε και δυσφορούμε με τους εκπαιδευτικούς που ενθαρρύνουν τη δράση της Χρυσής Αυγής και τη διάδοση εθνικιστικών/ρατσιστικών ιδεών με την απαράδεκτη αδράνειά τους. Εναντιωνόμαστε στην κάθε νοσηρή ιδεολογία που απειλεί την κοινωνική μας πραγματικότητα και υποστηρίζουμε έμπρακτα το δικαίωμα των νέων, ενεργών συμπολιτών μας στην αντίθεση και στην αντίδραση. Καταλαβαίνουμε πως οι καιροί μας είναι επικίνδυνοι και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο νιώθουμε υποχρεωμένοι και υπεύθυνοι να δείξουμε τη δυναμική του αντιφασιστικού/αντιρατσιστικού κινήματος.



ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΙΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


“ Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ πώς θα γενούνε τα σκοτάδια φως ; “
Ναζίμ Χικμέτ



ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

1 σχόλιο:

  1. Γειά σας με λένε Γιώργο και διαβάζω τα όσα γράφεται στο blog σας με ενδιαφέρον διότι δεν γνώριζα τίποτα για τη Νεανική Πρωτοβουλία.Το άρθρο σας ΕΞΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ με βρίσκει σύμφονο αλλά σε ένα σημείο δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ενοείτε.Αναφέρομαι στο σημείο όπου λέτε οτι η περιοχή μας λόγο της γεωπολιτικής της θέσης και του ιστορικού της με την Β.Ήπερο ειναι σημείο και λαβή για εθνικιστική συσπείρωση.Τι ενοείτε οτι όποιος μιλάει για την αυτήν την περιοχή και την αναφέρει σαν ελλινική ειναι εθνικιστής ή μήπως οτι θα πρέπει να ξεχάσουμε οτι είναι ελληνίκη;
    Θα ήθελα ειλικρινά να με διαφωτίσεται πάνω στο συγκεκριμένο σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή